onsdag 12 december 2012

I god tid

Jag vet det har inte varit jul än och vårterminen är inte slut, men jag tänker på v.33 nästa år. Jag jobbar ju i kommunen som skickar sina medarbetare på verksamhetsutveckling vart fjärde år och till hösten är det dags igen. Vi ska till Pärnu i Estland. Någon som varit där? Jag insåg att jag vet väldigt lite, ja ungefär lika lite som om Marocko...

6 kommentarer:

 1. Om Marocko vet jag både det ena och det andra eftersom jag varit där ett antal gånger och besökt en kär vän och hans familj men Estland är vitt för mig.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reneé, jag behöver nog veta både det ena och det andra om Marocko, så du får gärna berätta/tipsa. Vi ska till Agadir.

   Radera
 2. Agadir har säkert förändrats sedan jag var där. Då, 1974 var staden återuppbyggd, ny och vit efter jordbävningen som praktiskt taget jämnade allt med marken. Men den gamla staden Taroudant ligger strax bredvid och är sevärd. Resor i Atlasbergen är en upplevelse och Berber-folket intressanta. Kamelmarknaden i Agadir antar jag saknar kameler men jag minns fortfarande säckarna med färgstarka kryddor och de färgade garnhärvorna i fantastiska kulörer. Glöm inte kolla getterna som klättrar i träden.
  På senare år har jag varit i Rabat ett par gånger och bott hos goda vänner i lyx och överflöd. Har besökt Fez med den fantastiska medinan som har 30 000 invånare och är den största i arabvärlden. Har varit på det mest spektakulära bröllop i två dagar. Legat till bords i ett underbart palats etc. etc. Maten är helt suverän och vällagad. Listan kan göras lång och nästa gång jag reser dit blir det säkert Marrakesh och södra Marocko som lär ska vara underbart vackert på våren.
  I Rabat finns för övrigt förre kungens grav, en fantastiskt byggnad i marmor och där sitter män och läser ur koranen avbrutet, dygnet runt, år ut och år in. Jaja, någon ska ju göra det också.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte varit i Estland, men de är kända för sin spetsstickning. När det var "nyöppet" såldes stickat för en spottstyver. Förhoppningsvis har de fått vett att ta betalt numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter intressant och jag har ju tid att forska vidare.

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.