onsdag 6 november 2013

Autobahn till advent.

 
 
I morgon firar vi äldsta dotterns födelsedag (fast firande blir på söndag) och efter hennes dag önskar jag att det ginge att välja den snabbaste vägen till december. November känns som en enda lång transportsträcka. Mörkt, blött och tungt. Det känns inte som om jag skådar ljuset i tunneln, trots att vi säkert gör av med fler stearinljus i november än i december.  Jag grämer mig också över att Filmfestivalen i staden alltid går under den/de veckor jag har som minst ork. I år visas  flera filmer jag gärna hade sett. 
Så slutgnällt!
Snart är det helg!

8 kommentarer:

 1. Och var finns det vackra taket?

  SvaraRadera
 2. Ja, november är mest en mörk transportsträcka. Vi konstaterade häromdagen att det känns mest som om vi jobbar och sover. Åker hemifrån när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt. Det kan i och för sig också vara den månad när jag uppskattar helgerna som allra mest :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känner jag igen och visst är helgerna verkligen andhämtningspauser. För mig är helg lika med dagsljus också, inte en helt oviktig detalj. Tre veckor till första advent!

   Radera
 3. Hej.
  Jag satt och tryckte på "Nästa blogg" uppe i listen till höger och hamnade här på din blogg. Fick se att väderkartan visade väder från Eggby och blev intresserad eftersom jag bor i grannbyn Lerdala.
  Har själv en blogg och i bland får jag för mig att bläddra igenom andras bloggar.
  Kul att hitta en "granne" i den oändliga bloggvärlden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen Anne-Sofie! Här är det inte mycket aktivitet just nu, men jag hoppas komma igång som förr med skrivandet ...

   Radera
 4. Åh, vad jag håller med om november Lena! Jag tycker att alla årstider har sin tjusning och alla månader har något men jag känner också att november är en transportsträcka. Dessutom har jag den här terminen haft otroligt mycket övertid och de senaste veckorna är det bara jobba, sova, jobba, sova känns det som... Nu har jag äntligen fått en assistent som fungerar till en av mina pojkar i klassen så nu kan jag i alla fall andas lite emellanåt. Vilken vacker bild Lena! Underbart att gå under ett sådant tak. Nu får vi kämpa oss igenom de sista dagarna i november och sen ska det bli skönt med alla ljusen i alla fönster när advent kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyra veckor kvsr till jul och lov. Det kommer fixa sig i år med, men det kostar på. Jobbet tar, tär och ger.
   Snart får vi tända ljusen :-)

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.