söndag 1 april 2012

Aprilväder är inget att skämta om


inte heller att alla, ja alla mina pelargoner dött under vintern. Riktigt trist är det, men både snö och blomdöd är ett i-landsproblem, så jag ska gräma mig en stund och komma igen!

6 kommentarer:

 1. Pelargonerna har klarat sig skapligt i år, men vädret har sannerligen varit ett riktigt aprilväder idag. Snöfallet var förmodligen tätare en något under vintern...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte på dig när jag moppade förbi kvarnen idag. Det blåste så det var inte långt ifrån att jag tippade omkull .., just där får ju vinden fri fart och sen får man hålla i sig ett bra tag .., lite lä kring Backalyckan .., sen värsta vinden igen innan Steninge ..., och det är tur att jag har min tjocka yllehalsduk virade runt hakorna, annars skulle jag frysa mig fördärvad!

   Radera
  2. Jag flyttade mina till ett annat ställe, som jag trodde var frostfritt. Så var det uppenbarligen inte. 13 pelargoner åt fanders! Det går ju att ordna nya, men tråkigt är det. Hälften har jag dessutom dragit upp från frön.
   Här är det fortfarande iskallt. Tulpanbladen hukar i rabatterna.

   Radera
 2. Och att åka söderöver till havet, det tror jag dröjer några veckor till.

  SvaraRadera
 3. Riktig trist. Samma hände i Jans torp för några år sen.
  Då tog jag en bild på en av de döda pellisarna. Gjorde bilden svart-vit. Det såg mycket sorgligt ut. Mailade ut fotot till några av våra kompisar som har pelargoner och bums fick vi en massa trevliga sticklingar :-)
  Hör av dig om du vill ha sticklingar - jag TROR att de flesta av Jans pellisar mår bra efter vintern.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Mian! Jag har beställt en del, så vi se. Jag är i och för sig alltid sugen på nya varianter.

  SvaraRadera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.