söndag 1 april 2012

Tidningar och skandaler

Jag har suckat och värjt mig, när den senaste skandalen rullades upp. Ibland känner jag att kvällstidningarna i synnnerhet blåser upp och vinklar dessa nyheter på ett sådant sätt att jag bara blir trött och inte orkar bry mig. Det går egentligen på tvärsen med vad jag i grund och botten tycker. Jag vill engagera mig och jag vill ta del av debatten. Det är viktigt att få reda på hur det gick till när Sverige deltar (?) i uppbyggnaden av en vapenfabrik och att det kanske finns fler skäl till försvarsministerns avgång.  Det är bra med nättidningar och internet, men jag önskar ofta mer eftertanke och större djup. Om vi som läsare inte ställer högre krav och höjer ribban, så blir förmodligen nyhetsinformationen därefter.

2 kommentarer:

 1. Man har stångat sig blodig till ingen nytta och nu har jag lärt mig att lägga locket på.
  För med facit i hand så har jag nog inte gjort någon skillnad genom åren annat än mått ganska dåligt av och till just på grund av mitt engagemang.
  Man blir lite luttrad med åren serru!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är just det. Kan man göra skillnad? Jag är nog naiv, men jag vill tro att det finns möjligheter att påverka och förändra. Jag vill, men jag vet inte hur det ska gå till.

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.