lördag 20 oktober 2012

Öland tolfte oktober


Sol, nästan ingen vind och havet överallt. Sådant som jag mår bra av.

 Gräsgårds hamn


Schäferiängarna


Ornitologer på rad, en väldigt vanlig syn.Längst i söder finns då Långe Jan och Ottenby Fågelstation. Intressant ställe. Dagen innan hade 120 000 vitkindade gäss sträckt däröver.  120 000 !


Hökuggla, minsann!


Här i svackan bredvid kvigan såg jag, inte ni, en större piplärka. En subraritet lärde jag mig.


Så här såg den ut, inte helt lätt att upptäcka.
lånad bild
 Det skulle nog gå att artbeskriva ornitologer.Så här utifrån är det lätt att lägga märke till de tydliga dragen.

Inte en, utan två sälar.


Summa sumarem: Jag hade en toppenhelg med sju kollegor, varav två duktiga ornitologer. Vi befann oss i princip bara på södra Öland och jag insåg att det inte är svårt att hitta; långa raka vägar på längden och tvärsen; fina hus i radbyar och en annan växtlighet än hemmavid. Jag har köpt en ny fågelbok, bara det! Några av kollegorna geocachade i mörkret på kvällarna och däremellan planerade vi ett tema och för nästa läsår. Tur att solen strålade första dagen, för sedan regnade det rejält.

8 kommentarer:

 1. Öland ser fint ut! Jag har bara varit där en gång men jag planerar att åka dit igen nästa år. Så goda råd och tips mottages tacksamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öland var jättefint, men jag anar att det är rätt mycket folk på somrarna, så sen vår eller tidig höst kanske är bra tidpunkter för besök.

   Radera
 2. Så det var till Öland vi skulle åkt istället för Skåne! Härliga nästan somriga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i alla fall på fredagen, för resten av helgen var det regn på tvärsen. Fredagen var så magisk att den lever jag på länge.

   Radera
 3. Låter som rena rama semestern ;). Jag gillar bilden på kossan (tro det eller ej!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, liite semester kanske, men jag skrev omdömen också (big surprise!). Kvigorna var jättefina, jättesvarta och jättestora:-)

   Radera
 4. Vilka vackra bilder! Jag skulle också vilja åka och fågelskåda på Öland. Vi har en sån där kikare som vi brukar ställa ute på klippan utanför huset på lilla ön och kika på fiskgjusar och havsörnar bland annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till Öland ska jag absolut åka igen. Att fågelskåda tillsammans med kunnigt folk var kul, men jag har nog inte riktigt tålamodet för att bli en fågelskådare.

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.