söndag 18 november 2012

"Det är mycke nu"

var det någon som sa och jag tänker det ofta. Så är det och jag har väl åtminstone delvis försatt mig i den situationen själv. Att jobbet innehåller många måsten och många krångelvägar mot målen/kraven är inte nytt, men att vara skolledare ca 10 timmar i veckan ovanpå det gör inte livet lättare. Jag kan beskriva tillvaron så här:

jag ska bara...
mentalt på språng hela tiden
överlever inte utan mina listor
trött
gråväder
mörkt när jag åker till jobbet
mörkt när jag åker hem
men också
elever som numera vågar svara på lektionerna
elever som kan stå upp för sig själva
elever som är lite gladare
elever som utvecklas och börjar hitta sitt språk och sitt uttryckssätt
naturligtvis finns det även
de som inte nått dit
till glädjen
än...
men vi jobbar på det.

Skollederiet tar slut till jul och det ser jag framemot. Det är roligt och intressant, men som sagt för mycket just nu. Jag ser också framemot att få slippa julmaten. Årets julmat får marockansk prägel och tanken på den resan med döttrar och make håller mig upp.

Nä, nu får jag ta mig an dagens lista och jag hoppas också att det inte dröjer nästan en månad till nästa inlägg här. Det vore ett sundhetstecken...

8 kommentarer:

 1. Åååååå, ska du resa till Marocko....
  Glöm för all del inte kameran för det är ett eldorado......

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ska med! Ska nog skicka i väg ena objektivet på genomgång innan också! Det ska bli så kul!

   Radera
 2. Men vad härligt att åka ut och resa!!!
  Är skolledare detsamma som arbetslagsledare? Eller är det högre? Jag tycker nämligen att arbetslagsledaruppdraget är fullt tillräckligt med ansvar för alla ledigheter, semestrar, beställningar, beräkningar, fakturor, tillsyner, dokument(ation), redovisningar, handlingsplaner, kontakter åt höger och vänster, ledningsgrupp och mycket mycket annat. Ja och kanske allra allra störst, personalens välbefinnande, åsikter, funderingar osv. Utöver det vanliga arbetet i barngrupp.
  Roligt, intressant och mycket passar så väl in... Och jag kan just precis föreställa mig hur mycket du ser fram emot den här resan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skiljer sig nog en del från förskolan till skolan. Detta är mer som studierektor ungefär, eller ja det är en del av en sådan tjänst.

   Roligt, intresant och mycket, precis så!

   Radera
 3. Ja, det är mycket nu men väldigt gott att veta att resan finns där framme. Lite mysigt är det att komma hem, tända ljusen o njuta av värmen från kaminen..... fast visst längtar man efter våren... trots att inte vintern ens snuddat vid oss än

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det ska bli så skönt.

   Våren...njae det får gärna bli riktigt vinter någon månad eller så.

   Radera
 4. Och när jag läser Mossfolks kommentar, är jag glad att jag inte är arbetslagsledare ,-)

  SvaraRadera
 5. Alla jobb har sina fördelar och nackdelar. En av den största nackdelarna på vår arena är all administration och dokumentation. Det kan knäcka den mest postive!

  SvaraRadera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.