måndag 11 mars 2013

Hänt sen sist

Dålig kvalité, taget genom köksfönstret.

Våren har kommit av sig, just nu minus 18 grader.
MINUS ARTON!
Jag har skrivit omdömen, rättat, skrivit ännu fler omdömen och har påbörjat vårens vända med 18 utvecklingssamtal.
Däremellan har jag varit på after work, födelsedagskalas och en Babbenföreläsning, trots att jag känt att jag egentligen inte orkar, men ibland är det bra att tvinga sig själv.
Hunden har haft närkontakt med älgar, tror vi. Det resulterade i en rejält svullen nos och spräckt skinn. Tack och lov spräcktes inte nosbenet. Älgarna tyckte att det var bra att ha sina nattlegor under våra äppelträd, ca tio meter från huset. Izo var inte av samma uppfattning.


Katterna tycker att ekorren som hittat till fågelbordet ska bort, så det är ett fasligt rännande i fönster och ut och in. I träden har katterna inte en chans.

Idag är det studiedag. Vi ska ägna oss åt kundfokus. Jag har lite svårt för den där mangementkulturen och dess språk. Jag tycker inte att elever och föräldrar är kunder och syftet är tudelat, jag förstår vikten av att fokusera och veta exakt vad och hur jag ska göra, men det handlar till syvende och sist om att effektivisera och det innebär att vi på sikt ska bli färre. Hur det nu är möjligt?

8 kommentarer:

 1. -14 här, men solen skiner och det blir säkert varmare under dagen.
  Stackars Izo, inte lätt att hålla ordning på stora nattgäster. Jag är så glad att Cosmos tycker vilda djur är lite läskiga. Tvärtom mot hur hans syskon tränas (flera jakthundar) har vi uppmuntrat osäkerheten just då. Det gör mig ingenting att han gömt sig bakom hussen när vi möter älg ;)

  Och till att föräldrar och barn/elever har blivit kunder är jag väldigt kluven. För att vara positiv kan jag tycka att det i är bra för iaf förskolan att konkurrensen ökar. Då ställs också högre krav på verksamheterna som ju länge utvecklats i väldigt olika takt. Jag kan också argumentera för en väldig massa nackdelar, men det tänker jag inte slösa energi på så här på morgonkvisten ;)
  Hoppas att studiedagen blir både trevlig och givande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Izo är egentligen en fegis, men vilda djur runt husknuten tolererar han inte. Jag trodde faktiskt att han hade större bytesrespekt.
   Studiedagen fick godkänt, men inte mycket mer.

   Radera
 2. Då är vi två som sett och hört Babben. Åh, vad jag gillar den allvarliga undertonen och den okonstlade framtoningen utan prål och schoser. Faktum är att tårarna rann då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det där jordnära och att kunna sätta fingret på den ibland ömma punkten uppskattar jag.

   Radera
 3. Här är det också studiedag. Pv brukar inte tycka att dom ger så mycket .., tar mest plats från ren undervisning, men eleverna blir väl glada förstås?

  Själv ägnar jag mig åt lövräfsning.
  Och nu kaffe mot söderväggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaffe mot södervägg låter som en dröm :-)

   Radera
 4. Jag tror att det är bra att ibland tvinga sig göra saker man inte riktigt orkar, om det är roliga saker. Man blir lite gladare och piggare om man har roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, men ibland är det trögt.

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.