söndag 30 juni 2013

I går


Jag sparar alltid en massa borden och måsten till regniga dagar. I går regnade det, inte bara då och då utan allt som oftast, ... ägnade jag mig åt dessa måsten och borden?  Neej, jag ville inte. Jag har precis avslutat en mastodontrensning/städning av mina grejer på jobbet (Nu är det väldigt fint och ordningsamt.) och har ingen större lust att fortsätta här hemma. Nåja liite blev det gjort, så jag var inte helt paralyserad i det vanliga lovkomatillståndet. 


Idag står fläderblomssaft på agendan och förmodligen också rabarbersaft. Lika bra att göra allt på en gång. OM det håller upp blir det lite trädgårdsarbete. Ogräsrensning handlar det om, men trädgårdsarbete låter trevligare. (Självbedrägeri är underskattat.) 
Jag har tagit tag i läsningen och håller på med Judith Schalanskys Atlas över avlägsna öar. Jag föll för boken direkt när jag läste om den.  Något år efter murens fall på väg hem från Berlin träffade jag en östtysk medborgare, som skulle ut på sin första resa utanför östblocket och den ivern och glädjen över den nyvunna friheten glömmer jag aldrig. Världen och framtiden låg öppen.  Det är med det minnet jag läser boken och den är verkligen speciell. 

4 kommentarer:

 1. Du hinner med alla måsten och borden, lovet har ju precis börjat. Gör som den förståndiga hunden, lägg dig i gräset och njut. Nej förresten, gör inte det....om du inte har ett fästinghalsband förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag hinner det jag hinner, det är väl bara det att ambitionen och orken inte riktigt går i takt.
   Hunden blir väldigt sjuk av fästinghalsband, så här använder vi Frontline på både katter och hund. Jag undviker gräs i stället.

   Radera
 2. Så skönt det ser ut där i gräset!
  Och regnvädersdagar är väl alldeles ypperliga till att bara mysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, han låg där så fint tills han fick viltvittring i näsan. Vi var inte helt överens efter det. Jag tänker lite så som du att antingen kan jag mysa och bara skrota omkring (det är jag bra på) eller så kan jag göra sådana där tråkiga måstegrejer inomhus, MEN när det väl blir sådana dagar, då blir jag lätt bara rastlös.

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.