tisdag 17 juli 2012

Jag häpnar!

1. Hur kan tiden gå så fort? Idag fyller yngsta dottern 24 år! Grattis Julia!
2. Sex effektiva timmar senare, var jag nästan klar. Det återstår ca en fjärdedel och sedan själva katalogiseringen, men den är överkurs. Böcker samlar damm, det är allmänt känt, men riktigt hur mycket förstod jag inte förrän igår. Som jag nös och kliade mig i ögonen.


3. Jag häpnar också över att jag lyckats avstå från de fotoutmaningar som finns. Det är jätteroligt att susa runt och titta på alla fina och fyndiga bilder, men jag vet sedan fotoklubbens årsbok att jag blir oerhört stressad och då försvinner glädjen.

8 kommentarer:

 1. Vilka söta och rara barn man har men fy vad gamla dom (vi) blir! Varför finns det ingen bromspedal på själva livet?

  SvaraRadera
 2. Det skulle jag önska, ibland i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Blir lite nyfiken på vilken bokrensarstrategi du använde dig av :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag eg. aldrig rensat bokhyllorna, har väldigt svårt att slänga böcker, så blev det inte jättemycket, eller jo: två uppslagsverk. Det ena består av 32 band, det andra av 25 band. Jag slängde också ett tiotal "hopplösa" böcker, som jag inte ens vet hur de hamnat här och ett flertal dubletter. Av dessa har jag gett bort en del. Det äldsta uppslagsverket, från 30-talet, ville för övrigt äldsta dottern ha. Det kan jag inte begripa.

   Radera
  2. Det är verkligen svårt att slänga böcker. Jag har två kassar ståendes i lägenheten. Tänkte kasta dem ett tag med det känns bara fel. Ska nog lämna in dem till myrorna när jag åker ner igen.

   Förstår absolut det där med uppslagsböckerna från 30-talet. En bit historia. Bara att läsa skriftspråket de använde sig av då...

   Radera
 4. Lisbeth på Tankevågor2012-07-21 12:26

  Grattis till söta Julia i efterskott!

  Bokrensning skulle jag också behöva göra.

  Lisbeth som inte orkar logga in på datorn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julia tackar.

   Rätt som det är, när man minst anar det, så finns kraften och tålamodet till stordåd :-)

   Radera

Det räcker så bra att bara lämna ett litet avtryck. Jag blir så glad då.